Hverdagen

Morgen

Dagen er ny, og det første barn møder i børnehaven cirka klokken syv.


Vi sidder og tegner, lægger puslespil eller leger med legetøjet i børnehaven afhængig af alder og interesse, indtil det næste barn kommer og er med. Sådan fortsætter det til klokken er ni, hvor alle børn er mødt.


Vi vægter ro og tid til at tage godt imod alle børn, så overgangen fra hjem til børnehave bliver tryg og positiv. 


Formiddag

Lidt over ni spiser vi knækbrød og frugt sammen. Personalet har slom regel lagt planer for dagen, men der lyttes gerne til børnenes ønsker.


Når børn og personale har hjulpet hinanden med at rydde af bordet, skal alle have overtøj på og ud i haven. Måske går vi de cirka 500 meter ned på ”engen”- der ligger i forbindelse med den lille å, Homå.

Udenfor laver vi forskellige aktiviteter, der passer til børnenes alder. De yngste holder meget af at lege i sandkassen og kigge på små insekter, vi finder. De ældste børn er med i mere målrettede aktiviteter. Det kan være gemmeleg, bygge hule, gå på opdagelse langs åen, lege jorden er giftig, arbejde med hammer og søm osv.


Middag

Klokken 11.15 spiser vi frokost. Børn og voksne tilbereder måltidet sammen. Det er som regel brød og pålæg, men en eller flere gange om ugen serveres der et lunt måltid.


Eftermiddag

Efter vi har spist, bliver de yngste lagt i deres barnevogne, så de kan få en eftermiddagslur. De ældste børn laver nogle af de aktiviteter, vi har aftalt, eller de finder selv på nogen.

Nogle gange går vi en tur med de ældste børn, mens de yngste sover.

Klokken to går vi ind og spiser eftermiddagsmad, eller vi serverer den udenfor.


I løbet af eftermiddagen begynder børnene at blive hentet og afhængig af hvilke børn, der er tilbage, tilrettelægger vi resten af dagen til klokken halv fem.

Galleri